Fiskeudsalg ved Sønderballevej
Vest for Genner Strand og Kalvø, ved Sønderballevej 6 i det sønderjyske, ligger fisker Jens Granlunds lille røgeri og fiskeudsalg, hvor der dagligt sælges havfriskfanget fisk til glæde og gavn for de lokale.
Når Kalvø fiskeren lander sin fangst på det lille fiskerleje på Kalvø, bliver fisken hurtigt kørt direkte til Fiskeriudsalget på Sønderballevej, hvor den bliver lagt i skabsfryseren til videresalg til de lokale kunder, som hurtigt har lært sig adressen hvor fisken altid er fisk og velsmagende.
I røgeriet og butikken er der betjening på nogle gange om ugen indtil lukketid og altid op til en weekend. Her kan man få råd og vejledning om den lokalt fanget fisk og de forskellige velsmagende røgvare som butikken også tilbyder, i et sortiment af forskellige lokale fiskearter.
De lokaltfanget fisk ud for Kalvø er selvfølgelig afhængig af årstiden.
Skrubber og rødspætter
Skrubber og rødspætter fanges hele året rundt
Ål
Ål fanges fortrinsvis mellem marts og december
Torsk
Torsk fanges i vinterhalvåret september til februar
Ørred
Ørred fanges fra august til december
Sild
Sild fanges i foråret marts og april og igen til efteråret mellem september og december
Kalvø Fisk ryger selv sine fisk
Med gammeldags saltning og med de gode gamle opskrifter om røgning af fisk, som sker i Kalvø Fisk’s helt nye og moderne ovne, bliver kvaliteten og smagen helt unik samt uforglemmelig på de friske råvare.
Måden at ryge fisk på trækker stolte traditioner tilbage i tiden, hvor man ikke kendte til tilsætningstoffer eller andre kunstige samt kemiske tilsætnings- og smagsforstærkere. Kalvø Fisk benytter sig udelukkende af den traditionelle saltningsproces samt den naturlige røg fra forskellige træsorter.
Denne hårfine balance mellem røg og salt, der giver fisken sin endelige smag og konsistens, har været en proces som Fisker Jens Granlund, har udviklet igennem tiden. En smagsoplevelse der på smukkeste vis runder fisken rigtigt og som er en ren nydelse for smagen.